Azonnali személyes tanácsadás szerződéskötés nélkül: +36 90 / 900 750
A hívás díja 458 Ft/perc

közbeszguru blog

Új szereplő a közbeszerzésben! - A Beruházási Ügynökség
Új szereplő a közbeszerzésben! - A Beruházási Ügynökség
2019. február 8. / Kovács László

2019. január elsejével egy új közigazgatási szervezet kezdte meg a működését a közbeszerzési eljárások berkein belül, amelynek neve Beruházási Ügynökség. Cikkünk ezt a szervezetet, hivatott röviden bemutatni Önöknek.

A Kbt. legfontosabb módosításai a 2019-es évre - II. rész
A Kbt. legfontosabb módosításai a 2019-es évre - II. rész
2019. január 25. / Szabó Anett Éva

A Magyar Közlöny 187. számában 2018. november 28-án kihirdetésre került törvénymódosítás több különböző időpontban lép hatályba. A legfontosabb változásokat összefoglaló cikksorozatunkat most az év további részében esedékes vonatkozó módosítások áttekintésével folytatjuk. Cikksorozatunk első részét itt érheti el.

Tanulni és tanítani
Tanulni és tanítani
2019. január 18. / Kovács László

Mi a KözbeszGurunál minden alkalommal bátorítjuk kollégáinkat arra, hogy őszintén meséljenek cégünknél szerzett tapasztalataikról, és osszák meg történeteiket itt a blogoldalunkon is. Mai blogbejegyzésünkben Kovács László közbeszerzési tanácsadónk írása olvasható.

A Kbt. legfontosabb módosításai a 2019-es évre - I. rész
A Kbt. legfontosabb módosításai a 2019-es évre - I. rész
2019. január 8. / Szabó Anett Éva

A Kbt. módosítási javaslata 2018. 11. 06-án került benyújtásra, a módosítási javaslat indoklása szerint a cél elsősorban az, hogy elektronikus közbeszerzéssel kapcsolatos részletszabályok, amelyek a 424/2017. (XII.19.) Korm. rendeletben kerültek rögzítésre, beépítésre kerüljenek a Kbt.-be. További fontos változások is születtek a törvénymódosítás során, így például néhány, a jogalkalmazást segítő gyakorlati jellegű pontosítás, valamint az, hogy az elektronikus közbeszerzés bevezetése okán megszűnik az ajánlatkérők éves statisztikai összegezés elkészítésével kapcsolatos kötelezettsége.

 

A törvénymódosítás 2018. november 28-án, a Magyar Közlöny 187. számában került kihirdetésre. A módosítás több különböző időpontban lép hatályba, a legfontosabb módosításokat eszerint foglaljuk össze. Cikksorozatunk első részében szeretnénk ismertetni az év elején esedékes vonatkozó módosításokat.

A leggyakrabban felmerülő kérések, kérdések az ügyfelek részéről I. rész
A leggyakrabban felmerülő kérések, kérdések az ügyfelek részéről I. rész
2018. december 20. / Szabó Anett Éva

Cikksorozatunk első részében összegyűjtöttük azokat a leggyakoribb kérdéseket, kéréseket, amelyek egy-egy közbeszerzési eljárás előkészítése és lefolytatása során felmerülnek az ügyfeleink részéről.

5 hiba, amit elkövethet az EKR használatakor
5 hiba, amit elkövethet az EKR használatakor
2018. december 20. / Tóth Viktória

Körülbelül fél éve vezették be az elektronikus közbeszerzési rendszert Magyarországon, így azóta nagyon sok gyakorlati tapasztalattal gazdagodtunk az EKR kihívásait illetően. Cikkünk nem jogi, hanem technikai szemszögből, ajánlatkérői oldalról ad tanácsokat Önöknek az eljárások lefolytatásához gyakorlati tapasztalataink alapján. Célunk, hogy a bemutatott hibákat Önök már ne kövessék el, és gördülékenyebben tudják eljárásaikat lefolytatni az EKR rendszer technikai keretei között.

Az elmúlt 500 nap margójára
Az elmúlt 500 nap margójára
2018. december 6. / Tóth Viktória

2018. december 6-át írunk, és ez a mai nap több szempontból is jelentőségteljes számomra. Egyrészt, ma este jön a Télapó, remélhetőleg tele zsákkal, sok-sok finomsággal mindenkihez, aki jó volt idén, másrészt pedig pontosan ma ötszáz napja, hogy gyakornokként dolgozni kezdtem a „Gurunál”!

Egy sikeres közbeszerzés rövid története
Egy sikeres közbeszerzés rövid története
2018. november 27. / Dr. Bódis Rita Gabriella

Szeretnénk kolléganőnk, Dr. Bódis Rita Gabriella élményét megosztani első, teljeskörűen lebonyolított közbeszerzési eljárásával kapcsolatban. Ugye, hogy mennyi motivációt jelenthet a sikerélmény?

 

„Sokan úgy gondolják, hogy a közbeszerzés rendkívül száraz és elvont, adminisztrációval és bürokráciával nagy mértékben megtűzdelt szakma. A magam részéről sosem így gondoltam erre a területre, onnantól fogva, hogy elkezdtem a közbeszerzési eljárásokkal foglalkozni. Mindig a kihívást láttam abban, hogyan lehet a közbeszerzési törvény keretei közé beilleszteni és aszerint megvalósítani az adott eljárást.

Technikai akadályokat gördített elénk az EKR – Megosztjuk Önökkel a tanulságot!
Technikai akadályokat gördített elénk az EKR – Megosztjuk Önökkel a tanulságot!
2018. november 20. / Tóth Viktória

Gyakorlati tapasztalatainkat és bosszúságainkat szeretnénk megosztani Önökkel a közbeszerzési tervvel és a jogosultságokkal kapcsolatban, amely tapasztalatokat akkor szereztünk, amikor egy egyébként egyszerűnek tűnő eljárást szerettünk volna megindítani az EKR-ben.

 

Amit előzetesen tudni érdemes, hogy az eljárást közös ajánlatkérők folytatták le, a KözbeszGuru Kft. pedig lebonyolítóként vett részt az építési beruházás megvalósításában. Közös ajánlatkérők számára kiemelten hasznos cikk következik!

Megfelelés az alkalmassági feltételeknek – Mit tegyen az ajánlattevő?
Megfelelés az alkalmassági feltételeknek – Mit tegyen az ajánlattevő?
2018. október 30. /

Mit tehet az ajánlattevő azért, hogy biztosan megfeleljen az alkalmassági feltételeknek? Hogyan igazolhatja alkalmasságát a közbeszerzési eljárásban való részvétel során? Milyen segítségre számíthat az alkalmassági követelményeknek való megfelelés igazolásában? Blogbejegyzésünkben többek között ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni.  

Oldalak:
© 2019 Közbeszguru Kft. - Minden jog fenntartva