Azonnali személyes tanácsadás szerződéskötés nélkül: +36 90 / 900 750
A hívás díja 458 Ft/perc

közbeszguru blog

Gyors tájékozódás a közzétett közbeszerzési felhívások között
Gyors tájékozódás a közzétett közbeszerzési felhívások között
2018. augusztus 13. / KözbeszGuru

Ahhoz, hogy az esetleges közbeszerzési pályázati felhívások sokaságából minél gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelőt, érdemes ismerni azokat a főbb részeket a dokumentációban, amik a lehető legfontosabb és leglényegesebb információkat hordozzák. Az alábbiakban ezeket fogjuk részletesen áttekinteni.

A legfontosabb közbeszerzési alapfogalmak – II. rész
A legfontosabb közbeszerzési alapfogalmak – II. rész
2018. július 17. /

Az eredményes közbeszerzési részvétel érdekében érdemes tisztában lenni jó néhány alapfogalommal, ellenkező esetben az ajánlat érvénytelennek minősülhet, vagy szándékán kívül olyan nyilatkozatot tehet a pályázó, amely nem felel meg a közbeszerzési előírásoknak.

 

A közbeszerzési alapfogalmakat feltáró bejegyzésünk ezen részében folytatjuk a témát, és ismertetjük a legfontosabb alapfogalmak fennmaradó részét.

A legfontosabb közbeszerzési alapfogalmak – I. rész
A legfontosabb közbeszerzési alapfogalmak – I. rész
2018. június 26. /

A közbeszerzés fogalomtára tele van olyan alapkifejezésekkel, melyek jelentése rendszerint lényegesen eltér a hétköznapi életben használt jelentésektől. Az eredményes közbeszerzési részvétel érdekében tisztában kell lenni ezekkel az alapfogalmakkal, ellenkező esetben az ajánlat érvénytelennek minősülhet, vagy szándékán kívül olyan nyilatkozatot tesz a pályázó, amely nem felel meg a közbeszerzési előírásoknak.

Milyen főbb eljárásfajtákat kell egy pályázónak ismernie?
Milyen főbb eljárásfajtákat kell egy pályázónak ismernie?
2018. június 26. /

A különböző kiírásfajtákkal azért érdemes megismerkedni, mert ezen tudás alapvető fontosságú ahhoz, hogy a pályázók tudják hogyan is néz ki az az eljárás, amiben részt kívánnak venni. A közbeszerzésben ezeket a különböző eljárásrendeket eljárásfajtáknak nevezzük. Az alábbiakban a főbb eljárásfajtákat fogjuk ismertetni. Fontos megjegyezni, hogy 2018. április 15-től a közbeszerzési eljárások lefolytatása – egy-két kivételtől eltekintve – elektronikusan történik az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (EKR) belül.

Közbeszerzés – Van benne üzleti lehetőség?
Közbeszerzés – Van benne üzleti lehetőség?
2018. május 25. /

A vállalkozók nagy része a sokak számára túl bonyolult, szinte átláthatatlan szabályozás és a

a kiírások érthetetlenül nyakatekert mivolta okán úgy tekint a közbeszerzésre, mint egy mumusra. Ezért, ha közbeszerzési eljárás kiírásáról, vagy éppen pályázatra való jelentkezésről esik szó, egyből felteszik a kérdést: megéri ez nekem? Alábbi összefoglalónk célja, hogy röviden, de mégis érthető módon világítsunk rá a közbeszerzési eljárásokban rejlő üzleti lehetőségekre.

 

Lássuk a nyers számértékeket!

Munkatársaink - Dr. Dragojlovics Diána
Munkatársaink - Dr. Dragojlovics Diána
2018. május 2. /

Mi a KözbeszGurunál a folyamatos fejlődés, a szakmai elhivatottság és az inspiráló munkakörnyezet elkötelezett hívei vagyunk. Ahhoz, hogy cégünk állandó fejlődését biztosítani tudjuk, folyamatosan keressük azokat a tehetséges és rátermett fiatalokat, akik jövőbeli kollégáink lehetnek. Szeretnénk bemutatni csapatunk legújabb tagját, Dr. Dragojlovics Diánát, aki a KözbeszGuru Kft. jogász, közbeszerzési asszisztense.

Jótékonysági festés az "Aranyhíd" Gyermekek Átmeneti Otthonában
Jótékonysági festés az "Aranyhíd" Gyermekek Átmeneti Otthonában
2018. április 26. /

Mi a KözbeszGurunál rendkívül fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, és ennek ideológiáját igyekszünk is rendszeresen gyakorlatba ültetni. Mint minden évben, idén is keressük azokat a lehetőségeket, amikor segíthetünk a környezetünkben élőknek.

Mi is az a közbeszerzés?
Mi is az a közbeszerzés?
2018. április 23. /

Hogyan lehet egyszerűen meghatározni, mi is az a közbeszerzés? A munkánk során gyakran találkozunk olyan szereplőkkel, akik meglehetősen tartanak a közbeszerzési eljárásokat szabályozó – külső szemmel igen bonyolultnak és áttekinthetetlennek tűnő – előírásoktól.

Indítsa meg közbeszerzését még április 15. előtt!
Indítsa meg közbeszerzését még április 15. előtt!
2018. március 28. /

Uniós kötelezettségeiből eredően Magyarországnak is kötelező megteremtenie és bevezetnie az elektronikus közbeszerzés jogszabályi- és technikai hátterét. Az erre kifejlesztett informatikai rendszer (Elektronikus Közbeszerzési Rendszer – EKR) egységes használatának bevezetését korábbra tervezték (2018. január 1.), de a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kérésére a Kormány végül 2018. április 15-re módosította a végső határidőt. Ettől az időponttól kezdve már kizárólag elektronikusan lehetséges megindítani, illetve lefolytatni a közbeszerzési eljárásokat.

A távmunka előnyei – tapasztalatok és tanácsok kollégáinktól 2.
A távmunka előnyei – tapasztalatok és tanácsok kollégáinktól 2.
2018. február 21. /

Tapasztalatból tudjuk, hogy a magas színvonalú, hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen, a megfelelő munkakörülmények biztosítása. A KözbeszGurunál kiemelten fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy kollégáink a lehető legnagyobb szakértelemmel lássák el a feladataikat.

Ehhez az is hozzátartozik, hogy megteremtjük számukra azokat a kedvező munkafeltételeket, amelyek hatékonnyá és kényelmessé teszik számukra a munkavégzést.

Oldalak:
© 2018 Közbeszguru Kft. - Minden jog fenntartva