Azonnali személyes tanácsadás szerződéskötés nélkül: +36 90 / 900 750
A hívás díja 458 Ft/perc

közbeszguru blog

Közbeszerzés – Van benne üzleti lehetőség?
Közbeszerzés – Van benne üzleti lehetőség?
2018. május 25. /

A vállalkozók nagy része a sokak számára túl bonyolult, szinte átláthatatlan szabályozás és a

a kiírások érthetetlenül nyakatekert mivolta okán úgy tekint a közbeszerzésre, mint egy mumusra. Ezért, ha közbeszerzési eljárás kiírásáról, vagy éppen pályázatra való jelentkezésről esik szó, egyből felteszik a kérdést: megéri ez nekem? Alábbi összefoglalónk célja, hogy röviden, de mégis érthető módon világítsunk rá a közbeszerzési eljárásokban rejlő üzleti lehetőségekre.

 

Lássuk a nyers számértékeket!

Munkatársaink - Dr. Dragojlovics Diána
Munkatársaink - Dr. Dragojlovics Diána
2018. május 2. /

Mi a KözbeszGurunál a folyamatos fejlődés, a szakmai elhivatottság és az inspiráló munkakörnyezet elkötelezett hívei vagyunk. Ahhoz, hogy cégünk állandó fejlődését biztosítani tudjuk, folyamatosan keressük azokat a tehetséges és rátermett fiatalokat, akik jövőbeli kollégáink lehetnek. Szeretnénk bemutatni csapatunk legújabb tagját, Dr. Dragojlovics Diánát, aki a KözbeszGuru Kft. jogász, közbeszerzési asszisztense.

Jótékonysági festés az "Aranyhíd" Gyermekek Átmeneti Otthonában
Jótékonysági festés az "Aranyhíd" Gyermekek Átmeneti Otthonában
2018. április 26. /

Mi a KözbeszGurunál rendkívül fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, és ennek ideológiáját igyekszünk is rendszeresen gyakorlatba ültetni. Mint minden évben, idén is keressük azokat a lehetőségeket, amikor segíthetünk a környezetünkben élőknek.

Mi is az a közbeszerzés?
Mi is az a közbeszerzés?
2018. április 23. /

Hogyan lehet egyszerűen meghatározni, mi is az a közbeszerzés? A munkánk során gyakran találkozunk olyan szereplőkkel, akik meglehetősen tartanak a közbeszerzési eljárásokat szabályozó – külső szemmel igen bonyolultnak és áttekinthetetlennek tűnő – előírásoktól.

Indítsa meg közbeszerzését még április 15. előtt!
Indítsa meg közbeszerzését még április 15. előtt!
2018. március 28. /

Uniós kötelezettségeiből eredően Magyarországnak is kötelező megteremtenie és bevezetnie az elektronikus közbeszerzés jogszabályi- és technikai hátterét. Az erre kifejlesztett informatikai rendszer (Elektronikus Közbeszerzési Rendszer – EKR) egységes használatának bevezetését korábbra tervezték (2018. január 1.), de a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kérésére a Kormány végül 2018. április 15-re módosította a végső határidőt. Ettől az időponttól kezdve már kizárólag elektronikusan lehetséges megindítani, illetve lefolytatni a közbeszerzési eljárásokat.

A távmunka előnyei – tapasztalatok és tanácsok kollégáinktól 2.
A távmunka előnyei – tapasztalatok és tanácsok kollégáinktól 2.
2018. február 21. /

Tapasztalatból tudjuk, hogy a magas színvonalú, hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen, a megfelelő munkakörülmények biztosítása. A KözbeszGurunál kiemelten fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy kollégáink a lehető legnagyobb szakértelemmel lássák el a feladataikat.

Ehhez az is hozzátartozik, hogy megteremtjük számukra azokat a kedvező munkafeltételeket, amelyek hatékonnyá és kényelmessé teszik számukra a munkavégzést.

A távmunka előnyei – tapasztalatok és tanácsok kollégáinktól 1.
A távmunka előnyei – tapasztalatok és tanácsok kollégáinktól 1.
2018. február 21. /

A KözbeszGurunál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kollégáinknak a lehető legjobb és legkényelmesebb munkakörülményeket biztosítsuk olyan feltételekkel, amelyek nekik a leginkább megfelelnek. Sikerünk egyik alappillére a kifogástalan szakmai munka és a teljesítményorientált hozzáállás, ehhez pedig minden segítséget megadunk közbeszerzési tanácsadóinknak.

Emelkedtek az uniós értékhatárok – Megúsztuk a közbeszerzést?
Emelkedtek az uniós értékhatárok – Megúsztuk a közbeszerzést?
2018. február 13. /

A kérdés felvetése sajnos csak kevés esetben releváns, ugyanis a megemelkedett uniós értékhatárt el nem érő, de a nemzeti értékhatáron belül maradó beszerzésekre - néhány kivételtől eltekintve - továbbra is alkalmazni kell a Közbeszerzési törvény Harmadik részét (nemzeti eljárásrend).

dr. Costin Gabriel: Papír nélkül szabadon - az elektronikus közbeszerzés  II. rész
dr. Costin Gabriel: Papír nélkül szabadon - az elektronikus közbeszerzés II. rész
2018. január 18. /

Folytatjuk dr. Costin Gabriel cikkét, melyben a hazai közbeszerzés területén hamarosan bekövetkező jelentős változásokról tájékoztatjuk olvasóinkat. 2018. április 15. napjától élesben is működésbe lép az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (EKR).

A cikksorozat második részéből megtudhatja, hogy hogyan működik az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer a gyakorlatban, és milyen fejlesztési lehetőségeket rejt magában az új rendszer. Az alábbi cikk megjelent a KKV Tanácsadó című digitális folyóirat decemberi számában.

dr. Costin Gabriel: Papír nélkül szabadon - az elektronikus közbeszerzés I. rész
dr. Costin Gabriel: Papír nélkül szabadon - az elektronikus közbeszerzés I. rész
2018. január 18. /

A jövőkutatók egyetértenek abban, hogy a 21. század társadalmi rendje (információs társadalom) a távközlés, számítástechnika és elektronikus média által alkotott hálózatra fog épülni. Az olvasóban jogosan merül fel a kérdés, hogy mindez hogyan kapcsolódik a közbeszerzéshez? A jelenlegi menetrend szerint nagy fordulat fog bekövetkezni 2018. április 15. napjától a hazai közbeszerzési területen, ezen a napon fog ugyanis élesben is működésbe lépni az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (a továbbiakban, mint: EKR).

dr. Costin Gabriel cikkének első részéből megtudhatja, hogy melyek az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer bevezetésének céljai és melyek a rendszer bevezetéséből adódó legfontosabb változások. Az alábbi cikk megjelent a KKV Tanácsadó című digitális folyóirat decemberi számában.

Oldalak:
© 2018 Közbeszguru Kft. - Minden jog fenntartva