Ajánlattevőknek

Odoo • Kép és szöveg

Biztos nincs pálya a közbeszerzésben?

- Alkalmas a cégem arra, hogy elinduljak vele közbeszerzésben?

- Milyen üzleti lehetőségekre számíthatok a közbeszerzésben?

- Fenn áll-e a cégemmel szemben bármilyen kizáró ok? 

Odoo • Image and Text

Teljes körű közbeszerzési képviselet

Az eljárás során elengedhetetlen a megfelelő felkészültség annak érdekében, hogy az ajánlattevő megfelelően érvényesíthesse érdekeit. Tisztában van azzal, hogy betekinthet-e más ajánlattevők ajánlatába, vagy azzal, hogy miként szerezhetők be a megfelelő ajánlattételhez szükséges információk, miként kezdeményezhető előzetes vitarendezés, vagy jogorvoslati eljárás? Amennyiben bizonytalan az iménti kérdések megválaszolásában és szükségesnek látja egy közbeszerzési eljárásban a teljes körű képviselet ellátását, úgy ezt a szolgáltatásunkat ajánljuk.

Ellenőrzőlista készítése

A felhívás és a dokumentáció áttanulmányozása után részletes ellenőrzőlista készítése, melynek segítségével az ajánlattevő maga is ellenőrizheti ajánlatát, hogy megfelel-e a kiírás minden tartalmi és formai követelményének. Költséghatékony megoldás arra az esetre, ha az ajánlattevő biztosra szeretne menni, valamint alkalmas segítség arra is, hogy az esetleges ajánlatkérői „trükköket” kiszűrje az ajánlattevő.

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

A közbeszerzési döntőbizottság előtti jogorvoslati eljárásokban való teljes körű képviselet

A jogorvoslati eljárás kezdeményezése jelentős költséget jelent, ezért is érdemes megfontolni és egy hozzáértő szakértővel együtt körül járni azt a kérdést, hogy egyáltalán érdemes-e jogorvoslati eljárást kezdeményezni. Ez gyakran a Közbeszerzési Döntőbizottság gyakorlatának naprakész ismeretét igényli, ami miatt indokolt külső segítséget igénybe venni. A jogorvoslati eljárásban a döntőbizottság logikájának megfelelő fellépés gyakran hozzájárul a jogorvoslat sikeréhez. Ügyvéd partnereinkkel együttműködve a jogorvoslatot a legmagasabb fokú bírói fórumig kísérjük el.

Ha szeretne elébe menni a sok esetben kockázatos, költséges és eredménytelen döntőbizottsági jogorvoslatnak, olvassák el az ajánlattevőknek szóló tréningek, előadások szolgáltatásunk bemutatását.

Ajánlattevői tréningek, előadások

Az ajánlattevőknek szóló és a személyes közreműködésünket is igénylő szolgáltatásaink mellett úgy tapasztaljuk, hogy sokan törekednek arra, hogy saját erőforrásokkal oldják meg a közbeszerzési tevékenységüket és saját kollégáikkal készítik el az ajánlatokat és vesznek részt az eljárásokban. Az ehhez szükséges szaktudás megszerzése és folyamatos szinten tartása komoly nehézségekbe ütközik és igen időigényes folyamat. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani azon ügyfeleinknek, akik nem igénylik, hogy folyamatosan „fogjuk a kezüket”, de nyitottak arra, hogy szakmai tudásunkat megosztva velük fokozzák a közbeszerzésekben való részvételük hatékonyságát.

Több alkalommal is nagy sikerrel tartottunk ügyfeleink alkalmazottai számára olyan tréningeket és előadásokat, mely kifejezetten az ajánlattevők életére és problémáira koncentrálva közelíti meg a közbeszerzés témakörét. Tapasztalatunk szerint a jelenlegi közbeszerzési képzéseknek (pl. OKJ-s tanfolyamoknak) és közbeszerzési konferenciáknak a legnagyobb hiányossága, hogy nem helyeznek megfelelő hangsúlyt az ajánlattevői oldal problémáinak megoldására és sok esetben túlságosan is elméleti és részletekben elvesző előadásokat hallhatunk. Az ajánlattevő ügyfeleinknek szánt tréningeink előnye, hogy valós ajánlattevői kérdésekkel foglalkozunk, közérthető nyelvezettel, valamint az, hogy megbízóink igényeihez is igazodunk. Ügyfeleinkkel közösen alakítjuk ki a számukra legmegfelelőbb tematikát és tudásanyagot. Ezen alkalmakkor nem félünk az ügyfeleink konkrét kérdéseit megválaszolni, a kétséges esetekkel kapcsolatosan határozottan állást foglalni és javaslatot megfogalmazni ügyfeleink felé.

Odoo • Text and Image