7 OK, AMIÉRT ÉRDEMES KÖZBESZERZÉSI SZAKÉRTŐHÖZ FORDULNI

Egy jó közbeszerzési tanácsadó a pályázat kiválasztásától egészen a teljesítésig követi nyomon a projekt sorsát.


Ahhoz, hogy egy vállalkozás indulni tudjon egy közbeszerzési eljáráson, mindenképp tisztában kell, hogy legyen a közbeszerzés alapjaival, szabályaival.

 

Miért olyan bonyolultak a közbeszerzési eljárások?

A közbeszerzési eljárások szakszerű lebonyolításához mind közbeszerzési, mind általános jogi, mind pénzügyi ismeretek szükségesek. A közbeszerzési piacon való megfelelő tájékozódáshoz tisztában kell lenni a folyton változó közbeszerzési szabályozással és a több különböző jogértelmezés miatt nem minden esetben egységes joggyakorlattal.

 

A közbeszerzés sok kis- és középvállalkozás számára biztosítana lehetőséget, de az eljárások bonyolultsága, illetve az azokhoz kapcsolódó negatív hírek és tapasztalatok elriasztják a gazdaság szereplőit attól, hogy versenybe szálljanak. Pedig a közbeszerzés nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik. Egy közbeszerzési tanácsadó bevonásával az Ön vállalkozása is az eljárások eredményes szereplőjévé válhat!

 

7 ok, amiért érdemes közbeszerzési szakértőhöz fordulni

  • A vállalkozása professzionális módon fog részt venni a közbeszerzési eljárásban, és ez az ajánlattevők számára is nyilvánvaló lesz.
  • Többé nem fogja lekésni a bonyolult jogszabályi környezetben megbúvó határidőket.
  • Az ajánlatkérő valós szándékait néha nehéz kihámozni a pályázati anyagból. Egy tapasztalt, ugyanakkor jogi, pénzügyi és közbeszerzési ismeretekkel felvértezett szakember képes olvasni a sorok között. Segítségével jól körülhatárolható a megbízó vállalkozás mozgástere, ki tudja választani azokat a pályázatokat, amelyeken érdemes indulni, és felismeri azokat a kiírásokat, amikre nem érdemes figyelmet és energiát fordítani.
  • Az ajánlatnak tartalmilag meg kell felelnie a felhívás és a jogszabályok előírásainak, ellenkező esetben előfordulhat, hogy a hiánypótlás lehetősége nélkül érvénytelenné nyilvánítják az ajánlatot. A közbeszerzési tanácsadó segít érvényes pályázati dokumentációt összeállítani.
  • Az esetleges tárgyalások során a pályázó nem csak egy próbálkozó ajánlattevő, hanem egy felkészült partner benyomását fogja kelteni, megkönnyítve ezzel az ajánlatkérő munkáját is, ami vonzóvá teheti a vállalkozást az ajánlatkérő jövőbeli közbeszerzéseiben történő együttműködésre.
  • Egy szakértő bevonásával a vállalkozás saját dolgát is megkönnyíti. Ennek a speciális feladatnak az elvégzését nem kell delegálja a munkatársainak, akiknek ez nem szakterületük, és a legnagyobb igyekezettel sem vehetik fel a versenyt egy kifejezetten erre szakosodott tanácsadóval. A felesleges kitérők helyett mindenki foglalkozhat azzal a területtel, ahol eredményes tud lenni.
  • Sikeres pályázat esetén fontos, hogy az ajánlattevő tervezetten, szerződésszerűen tudja teljesíteni a közbeszerzési munkálatokat még akkor is, ha adódnak csúszások, a közbeszerzési tanácsadó a megvalósításban is segítséget nyújthat!

 

A KözbeszGuru Kft. segítséget nyújt a pályázók részére, hogy minden ajánlattevő megtalálja a számára legmegfelelőbb együttműködési formát.

 

Szeretne sikeres résztvevője lenni a közbeszerzési eljárásoknak? Regisztráljon a honlapunkon vagy vegye fel velünk a kapcsolatot már ma! 

Személyes tanácsadás