A KÖTETLEN MUNKAIDŐ ÉS A TELJESÍTMÉNYBÉREZÉS ELŐNYEI

A KözbeszGurunál kiemelten fontos, hogy közbeszerzési tanácsadóink a lehető leghatékonyabban tudják végezni a munkájukat. Ennek érdekében legtöbb kollégánk kötetlen munkaidőben dolgozik, azaz saját belátásuk szerint, szabadon osztják be az idejüket. Emellett cégünk tanácsadói előre rögzített feltételek szerinti teljesítménybérezésben részesülnek, ez pedig lehetőséget nyújt arra, mindenki objektív mérce alapján részesüljön javadalmazásban, és valóban a teljesítmény álljon a középpontban.



Ebbe a rendszerbe belefér bármilyen napközbeni program is, úgy szervezik meg a kollégák a napjukat, ahogy jónak látják. Eheti blogbejegyzésünkben kollégáink véleményére voltunk kíváncsiak, akiket a rugalmas munkaidő és a teljesítménybérezés előnyeiről kérdeztük.

 

Kollégáink szerint a távmunka egy valóban kényelmes és hatékony megoldás, ugyanis lehetőség van rugalmasan megtervezni a feladatokat, és amennyiben minden technikai feltétel adott - mobiltelefon, laptop, szerver elérhetőség, mobilinternet – a munkák elvégzése semmiben nem korlátozódik. Az utazással járó „időveszteség” megszűnik, több idő marad a munkára és a magánéletre is. Kollégáink többsége úgy érzi, kényelmes és hatékonyabb is otthoni környezetben dolgozni.

 

„Jobban tud koncentrálni az ember, mivel magányában nem zökken ki a munkafolyamatból, ennek eredményeképpen a távmunkában dolgozók munkateljesítménye meghaladja a hagyományos irodai dolgozók teljesítményét. A munkáltató szempontjából további előnye a távmunkának, hogy a munkavállaló rendszerint otthon hatékonyabban dolgozik, mint az irodában, hiszen otthoni környezetben az ember sokkal nagyobb hajlandóságot mutat az egyes feladatok elvégzésére. Nem elhanyagolhatóak a költségtakarékossági szempontok sem, hiszen a távmunka által pl. kevesebb munkavállaló részére kell irodai elhelyezést biztosítani. Magasabb szintű a munkavállaló elérhetősége is, én pl. a céges laptop és a mobil által gyakorlatilag reggeltől estig az ügyfelek és a munkáltató rendelkezésére szoktam állni.” – fejti ki a véleményét dr. Hegyi István Barnabás kollégánk.

 

A rugalmas munkaidő mellett a KözbeszGurunál rendszeresen szervezünk közös értekezleteket, irodai programokat, csapatépítő tréningeket, így egy igazán összetartó csapatot alkotunk.

 

Tanácsadóink kötetlen munkaidőben dolgoznak, mely számos előnnyel jár, azonban fontos, hogy a hatékonyság érdekében gondosan megtervezzék a napi feladatokat.

 

„Rugalmasabban tudja szervezni az ember a hétköznapi teendőit, pl. akkor tud elmenni edzeni, amikor mások dolgoznak, így ilyenkor nem zsúfolt a konditerem és a tömegközlekedés sem.”

 

Tapasztalatunk szerint a kötetlen munkaidő növeli a munkával kapcsolatos hatékonyságot, ugyanis a kollégák tudnak előre tervezni a munkán kívüli elintéznivalókkal kapcsolatban is, így minden feladatot, akkor végeznek el, amikor az nekik a legkényelmesebb és leghatékonyabb.

 

„A bioritmusomnak megfelelően a leghatékonyabb időszakra tudom időzíteni a feladataim elvégzését, emellett pedig időt takarítok meg azzal, hogy a munka melletti feladataimat is szabadon tudom beépíteni a hétköznapjaimba.”

A kötetlen munkaidő esetében fontos a tudatos munkavégzés, mindig szem előtt tartva a munka és magánélet közötti harmónia fontosságát.

 

Végül kollégáinkat a teljesítményalapú bérezés előnyeiről is megkérdeztük:

 

„Arra ösztönzi a munkavállalót, hogy egy munkát minél rövidebb idő alatt elvégezzen, ennélfogva ugyanolyan fizetés mellett több szabadidővel rendelkezik, amit pihenéssel, tanulással, vagy – a kerestének növelése érdekében – munkával tölthet.”

 

„Így a havi jövedelmemben nem egy korábbi megállapodás eredményeként létrejött körülményt látok, aminek a megváltoztatására rövidtávon nincs lehetőségem, hanem egy olyan anyagi forrást, aminek a nagyságát alakíthatom a befektetett munka menniységének függvényében. Ezzel olyan tervek megvalósítására is belátható időn belül lehetőségem nyílik, amilyeneket fix fizetés mellett nem tudnék megvalósítani. A fent leírt motiváció kialakulásához egy részletesen kimunkált teljesítményalapú bérezési rendszerre van szükség.”