A TÁVMUNKA ELŐNYEI – TAPASZTALATOK ÉS TANÁCSOK KOLLÉGÁINKTÓL 1.

A KözbeszGurunál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kollégáinknak a lehető legjobb és legkényelmesebb munkakörülményeket biztosítsuk olyan feltételekkel, amelyek nekik a leginkább megfelelnek. Sikerünk egyik alappillére a kifogástalan szakmai munka és a teljesítményorientált hozzáállás, ehhez pedig minden segítséget megadunk közbeszerzési tanácsadóinknak.



Ennek érdekében a legtöbb kollégánk kötetlen munkaidőben vagy távmunkában dolgozik, és saját belátásuk szerint, szabadon osztják be az idejüket úgy, ahogy az nekik a leginkább megfelelő. A távmunka egyik fontos előnye, hogy megszűnik az ingázással járó időveszteség és kollégáinknak lehetőségük van akkor elvégezniük a munkát, amikor nekik az a legkényelmesebb és leghatékonyabb.

A felmerülő elintéznivalók, a családdal kapcsolatos teendők, a mindennapi sport így mindenki számára megfelelően beilleszthető a napi rutinba, amellett, hogy a munka minősége is magas színvonalú marad.

 

Eheti blogbejegyzésünkben kollégánkat, Nagy Lívia Jolán közbeszerzési tanácsadót kérdeztük tapasztalatairól és a távmunka előnyeiről.

 

Lívia elmondása szerint a távmunka lehetővé teszi számára a hatékony és magas szakmai színvonalú munkavégzést, hiszen könnyebb a saját, személyes dolgait összeegyeztetni a munkával, megkönnyítve ezzel a hétköznapokat. Nehézséget ezzel kapcsolatban nem is tudott kiemelni, hiszen ha szakmai segítségre van szüksége, azt remekül lehet telefonon és e-mailben is kommunikálni.

 

Cégünk minden segítséget megad kollégáinknak, hogy a távmunka lehetősége megvalósuljon.

„Minden technikai eszköz (laptop, monitor) a cég részéről a rendelkezésemre áll, így itthon is be tudtam rendezni a kis iroda részlegemet.” – mondja Lívia.

 

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy tapasztalatai szerint kollégánk kiknek ajánlaná a távmunka lehetőségét.

„Azoknak, akik elég szigorúak önmagukhoz az időbeosztást illetően, és jól meg tudják szervezni a hétköznapjaikat. Hiszen a munka mennyisége a távmunka miatt nem lett kevesebb, csak annyi változott, hogy még inkább magamat kell felügyelnem a munka során.”

 

A kötetlen munkavégzés által megspórolt időt Lívia szereti hasznosan kihasználni. 

„A saját egyéb tevékenységeimnek is tudok több időt szakítani, de szerintem ezt fix munkaidő mellett is meg lehet csinálni, csak nehezebben. Pédául, ha el szeretnék menni balettra délután – mivel akkor kevesebben vannak – akkor a megmaradt munkát utána kell befejezni, tehát ez adott esetben esti munkavégzést jelent. Így még talán jobb is a munka beosztása, hiszen egy kis megszakítás és felfrissülés, csak jót tesz a hatékonyságnak.”