A TÁVMUNKA ELŐNYEI – TAPASZTALATOK ÉS TANÁCSOK KOLLÉGÁINKTÓL 2.

Tapasztalatból tudjuk, hogy a magas színvonalú, hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen, a megfelelő munkakörülmények biztosítása. A KözbeszGurunál kiemelten fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy kollégáink a lehető legnagyobb szakértelemmel lássák el a feladataikat.

Ehhez az is hozzátartozik, hogy megteremtjük számukra azokat a kedvező munkafeltételeket, amelyek hatékonnyá és kényelmessé teszik számukra a munkavégzést.

Ennek érdekében a legtöbb kollégánk kötetlen munkaidőben vagy távmunkában dolgozik, és saját belátásuk szerint, szabadon osztják be az idejüket úgy, ahogy az nekik a leginkább megfelelő. A távmunka egyik fontos előnye, hogy megszűnik az ingázással járó időveszteség és kollégáinknak lehetőségük van akkor elvégezniük a munkát, amikor nekik az a legkényelmesebb és leghatékonyabb.

A felmerülő elintéznivalók, a családdal kapcsolatos teendők, a mindennapi sport így mindenki számára megfelelően beilleszthető a napi rutinba, amellett, hogy a munka minősége is magas színvonalú marad.

 

Ezúttal kollégánkat, Slezák Judit közbeszerzési tanácsadót kérdeztük tapasztalatairól és a távmunka előnyeiről.

 

Judit számára a távmunka működőképes és nagyon kényelmes is, mivel a munkát gyakorlatilag bárhonnan el tudja végezni és nincs az irodához kötve.

 

Kíváncsiak voltunk rá, hogy mi az, ami könnyebb, mi az, ami nehezebb volt a távmunkában töltött hónapokban.

„Könnyebb, hogy nem megy el olyan sok időm a utazással. A párom és én külön városban éltünk egy jó darabig, így az utóbbi másfél évben sok hétvégém az utazással telt el. Nehézséget eddig még nem tapasztaltam, amit eddig szóban kommunikáltam le a kollégákkal és az ügyfelekkel, azt most e-mailen keresztül vagy telefonon meg tudom tenni.”

 

A KözbeszGuru minden lehetőséget biztosít a kollégák számára, hogy a távmunka minél hatékonyabban és korszerűbben működhessen.

 

„Mikor jeleztem a cég felé, hogy vidékről szeretném folytatni a továbbiakban a munkát, szerencsére semmiféle aggályuk nem volt a kérésemmel kapcsolatban, abszolút támogattak benne. Mivel a közbeszerzési eljárásokban zömében írásban törénik a kommunikáció, így az otthoni munkavégzés feltételei teljes mértékben biztosítva vannak. A távmunkához szükséges technikai eszközöket biztosítja a cég, kaptam laptopot, telefont, az ügyfelekkel írásban vagy telefonon tartom a kapcsolatot. A céges értkezleteket skypon szoktuk bonyolítani. Ha pedig valamilyen szakmai kérdésem merülne fel egy eljárással kapcsolatban, e-mail-en keresztül vagy telefonon meg tudom beszélni a kollégákkal.”

 

Judit szerint a távmunka legnagyobb előnye, az, hogy a munkavégzés helye nincs megkötve, így a munkát bárhonnan el lehet végezni. Emellett a másik előny a rugalmas munkabeosztás, hiszen a kollégák maguk osztják be a saját munkaidejüket.

„Ha éppen nincs sürgősebb teendőm, akkor akár napközben is el tudom intézni folyó ügyeimet, pl. el tudok menni postára vagy bevásárolni, elkerülve a nagyobb tömegeket és hosszas sorbanállást. Nálam a távmunka melletti döntő szempont azonban az volt, hogy a párommal össze szerettünk volna költözni, és a távmunka lehetőségével ez meg is tudott valósulni úgy, hogy a munkahelyemet nem kellett feladnom. Ezért én különösen örültem, mikor a cégnél felvetődött a munkavégzés ezen formájának a lehetősége.”

 

„Több időm jut magamra és a páromra. Nagyobb igényem van a mozgásra, többet járok edzőterembe, és próbálkozok egészségesebben étkezni.”