CÉGÜNK A GYAKORNOKAINK SZEMÉVEL

A KözbeszGuru Kft. 2016 szeptemberében is elindította gyakornoki programját, melynek keretein belül 8 fiatal kapott lehetőséget, hogy gyakorlati feladatokon keresztül kipróbálhassa magát a munka világában.



A kiválasztott végzős egyetemi hallgatók a program során részt vettek a kifejezetten gyakornokok részére szervezett, intenzív közbeszerzési képzéseken. A szakmai képzés mellett, a munka világával kapcsolatos tréningeket is szerveztünk gyakornokainknak, mely nagy segítséget nyújt számukra beilleszkedni a munkahelyi környezetbe.

 

A képzést sikeresen elvégző gyakornokok számára főállású, közbeszerzési előadói státuszt ajánlottunk fel, melyet gyakornokaink el is fogadtak, így idén nyártól már további 5 fővel bővül cégünk tanácsadói állománya.

 

Gyakornokaink a folyamatos szakmai fejlődés mellett a futó projektekben is aktívan részt vettek, konkrét feladatokat is kaptak, melyben végig segítségükre voltak mentoraik és kollégáik egyaránt.

 

 

Tóth Tamást kérdeztük arról, milyen volt a KözbeszGuru csapatával dolgozni:

 

„Általánosságban elmondható, hogy az irodában jó hangulatú a légkör. Gyakornokként mindannyian egy adott tanácsadóhoz vagyunk beosztva, emiatt értelemszerűen mindenkinek a saját mentorával a legszorosabb a kapcsolata. Természetesen kaphatunk feladatot más tanácsadóktól is, mint ahogy mi is kérdezhetünk, kérhettünk segítséget tőlük. A kollégák nagyon segítőkészek és nyitottak, bármilyen szakmai kérdésben a rendelkezésünkre állnak”.

 

 

Moravcsik Dóra is pozitív élményeket és hasznos tudást szerzett nálunk:

 

“A közbeszerzést sokkal mélyebben sikerült elsajátítanom, mint azt az egyetemen tanítják. Nem csak a törvényt ismertem meg jobban, de a közbeszerzési eljárás lebonyolításában is egyre többet tanulok, amit csak a gyakorlat során lehet elsajátítani. Ezen kívül úgy érzem, hogy még a feladataim koordinálásában fejlődtem leginkább.

 

A KözbeszGuru a munka világát számomra egy teljesen új megközelítésből mutatja be. Itt nem csak az a fontos, hogy elvégezzünk egy adott munkát, de a munkatársak jó közérzetének megteremtése és az egyén fejlődésének segítése is egyaránt hangsúlyos. A tanulási folyamat is jól felépített: külön képzésben veszünk részt mind szakmai, mind pedig szemléletformálás szempontjából. Mindemellett a közös programok, ünneplések is azt a célt szolgálják, hogy jól érezzük magunkat.”

 

 

Győri-Moravcsik Esztert arról faggattuk, hogyan telik egy napja a cégnél, milyen feladatokat kap mentorától:

 

“A napjaink változatosan telnek, a közbeszerzési eljárásokkal és ellenőrzésekkel kapcsolatosan számos feladatot kapunk, attól függően, hogy épp melyik fázisban tart egy-egy ügy. Mostanában legtöbbször szabályossági tanúsítványokat készítek, hiánypótlási felhívást írok, iratátadást készítek elő, emellett hetente veszünk részt előadásokon, és rendszeresen átbeszéljük, illetve ellenőrizzük a tanácsadókkal a feladatainkat.”

 

 

Széber Noémi kiemelte, egy komoly cégnél milyen fontos készség az önálló munkvégzés:

 

“A szakmai dolgokon kívül is sokat tanultam itt, például, hogy hogyan szervezzem meg a napomat, vagy hogyan dolgozzak hatékonyan egyedül és csapatban, és mivel az új feladatokat is általában egyedül kell megoldanom, ezért már nem okoz gondot, hogy önállóan keressek megoldást egy problémára... Tehát olyan szemléletmódot és hozzáállást tanultam meg itt, amit az élet egyéb területein is tudok hasznosítani. Szerintem az első munkahely esetében ez nagyon meghatározó, hiszen ha pályakezdőként jó szokásokat alakít ki az ember, az megalapozza a későbbi munkavégzését is.”

 

 

Széles Katalint arról kérdeztük, mi az, amiben legtöbbet fejlődött a KözbeszGuru gyakornoki porgramjában:

 

“Amit feltétlenül kiemelnék, az a hatékony időbeosztás és a koncentrációs/összpontosító képességem javulása. Mióta dolgozom, sokkal jobban meg tudom tervezni és szervezni az időmet. Képes vagyok kiszűrni, hogy mik számítanak ténylegesen fontos teendőnek a napom során. A csapat nagyon összetartó és befogadó, ha valaki a céghez kerül, nincs nehéz dolga a beilleszkedéssel. A munka is változatos, mindig más-más típusú és nehézségű feladatokat kapunk a tanácsadóktól. Ilyen környezetben egyáltalán nem monoton a munkavégzés sem. A cég munkatársai magas szakmai tudással rendelkeznek, rengeteget tudunk tőlük tanulni.”

 

 

Számunkra mindig nagy öröm, ha csapatunkba ambíciózus és lelkes fiatalok érkeznek. Kollágáink a legjobb tudásuk szerint igyekeznek átadni a munkával töltött évek alatt megszerzett értékes tapasztalatot a fiatal kollégáknak.

 

Idén újraindul gyakornoki programunk, így ismét motivált fiatalok kaphatnak lehetőséget, hogy felvételt nyerjenek a képzésre, és ezzel a KözbeszGuru csapatába.