DR. HEGYI ISTVÁN BARNABÁS KOLLÉGÁNK SIKERES SZAKVIZSGÁT TETT

A KözbeszGuru tanácsadói csapatának célja, hogy megtaláljuk ügyfeleinknek a lehető legjobb megoldásokat, ennek érdekében pedig nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos szakmai önképzésre. A közbeszerzés területén elengedhetetlen, hogy naprakész és friss tudással rendelkezzünk, ezért cégünk minden tanulni és fejlődni vágyó kollégát támogat céljai elérésében.Nemrég Hegyi István Barnabás kollégánk tette le sikeresen utolsó szakvizsgáját, így elhárult minden akadály az elől, hogy ügyvédként dolgozhasson tovább.Kollégánkat ennek kapcsán a folyamatos tanulás fontosságáról és további szakmai céljairól kérdeztük.



Istvánnak igyekeztünk támogató munkakörnyezetet biztosítani, így elmondása szerint könnyen összeegyeztethető a KözbeszGurunál a tanulás a munkával.

 

„Ehhez természetesen az is szükséges, hogy a tanulmányi szabadság előtt az ember fokozatosan kevesebb ügyet vállaljon, és megfelelően gondoskodjon a helyettesítéséről. A kollégák segítsége miatt nem kellett tartanom az ügyfelek megkereséseitől a tanulmányi szabadság alatt. A legfontosabb, hogy a cégvezetés semmifelé akadályt nem gördít a tanulmányi szabadság elé, azzal úgy tud tervezni az ember, ahogyan az neki optimális.

Ezen kívül az irodában elérhetőek a felkészülést segítő tankönyvek, jogi kommentárok is.”

 

Mivel kollégánknak jelentős mennyiségű és rendkívül összetett tudásanyagot kellett elsajátítania, kíváncsiak voltunk, melyek a leghatékonyabb tippjei a tanuláshoz.

 

„Mindenképpen érdemes egy olyan nyugodt és kellemes környezetben kialakítani, amiben az ember jól érzi magát, és megfelelően tud koncentrálni a tanulásra.

Javasolt már a tanulmányi szabadság előtt összegyűjteni a tanulnivalót, hiszen igencsak időigényes folyamat a vizsgánként kb. 2-3000 oldalnyi jogirodalom összeszedése. Így a szabadság ideje alatt már csak tisztán az ismeretek elsajátítására kell koncentrálni.

Tapasztalataim szerint hatékonyabbá teszi a tanulást, ha közben rendszeresen sportolunk, és odafigyelünk a táplálkozásra is.”

 

A sikeres vizsga után, Istvánt következő szakmai céljáról faggattuk.

„Szeretnék alkalmazott ügyvédként dolgozni, pl. képviselni az ügyfeleket a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt zajló jogorvoslati eljárásokban, vagy éppen közbeszerzési ügyekkel kapcsolatos közigazgatási perekben. Ez nagy kihívás lesz számomra, ugyanis az ügyvédi tevékenység még a közbeszerzési tanácsadásnál is sokrétűbb és összetettebb feladatellátást igényel. Emellett közbeszerzéssel is szeretnék a továbbiakban is foglalkozni, hogy a megszerzett tudás ne homályosuljon el.”

 

Csapatunk tagjai, így István is nagyon fontosnak tartja a folyamatos önképzést és tanulást.

„Úgy gondolom, hogy annak, aki bármely jogterületen tanácsadással foglalkozik, elegendhetetlen a szakmai ismereteinek folyamatos frissítése és fejlesztése. Ha csak a közbeszerzést vesszük alapul, ezen a területen is folyamatosan, kb. félévente komoly változásokon mennek keresztül a vonatkozó jogszabályok. A megbízások szabályszerű teljesítéséhez pedig természetesen a hatályos joganyag ismerete szükséges.”

 

Gratulálunk Istvánnak a megszerzett szakvizsgához, és további sikereket kívánunk!