EGY SIKERES KÖZBESZERZÉS RÖVID TÖRTÉNETE

Szeretnénk kolléganőnk, Dr. Bódis Rita Gabriella élményét megosztani első, teljeskörűen lebonyolított közbeszerzési eljárásával kapcsolatban. Ugye, hogy mennyi motivációt jelenthet a sikerélmény?

„Sokan úgy gondolják, hogy a közbeszerzés rendkívül száraz és elvont, adminisztrációval és bürokráciával nagy mértékben megtűzdelt szakma. A magam részéről sosem így gondoltam erre a területre, onnantól fogva, hogy elkezdtem a közbeszerzési eljárásokkal foglalkozni. Mindig a kihívást láttam abban, hogyan lehet a közbeszerzési törvény keretei közé beilleszteni és aszerint megvalósítani az adott eljárást.

2018 februárjában kezdtem a KözbeszGuru Kft-nél dolgozni tanácsadóként, ekkor kaptam meg a XVIII. kerületi Vörösmarty utca felújításának közbeszerzését is. Ez a feladat sok izgalmat és tanulnivalót rejtett magbában, mivel ez volt életem első teljeskörűen lebonyolított eljárása, mely végül eredményesen zajlott le. És hogy mennyire megbecsüli az ember ebben a szakmában is első sikerélményét? Egy alkalommal olyan útvonalon haladtam a XVIII. kerületben, ahol csak ritkán járok, így az utca elnevezését sem tudtam. Meglepődve tapasztaltam, hogy az utat milyen szépen felújították, és hogy kényelmesen lehetett rajta végig vezetni. Csak utam végén szembesültem vele, hogy a Vörösmarty utcában jártam. Remélhetőleg, az ott közlekedő és a környéken élő lakosok is hozzám hasonlóan elégedettek a felújítás eredményével, amelyhez az eljárás lefolytatásával én is hozzájárultam. Számomra ez adja a motiváló erőt, amiért érdemes közbeszerzési tanácsadóként dolgozni.”

Gratulálunk Ritának, és egyben azt kívánjuk, hogy még nagyon sok hasonlóan pozitív élményre tegyen szert a közbeszerzések világában csapatunkat erősítve!