HAMAROSAN ÚJRAINDÍTJUK KÖZBESZERZÉSI GYAKORNOKI PROGRAMUNKAT


Cégünk mindig is fontosnak tartotta, hogy lehetőséget biztosítson olyan még tanuló, vagy pályakezdő fiatalok számára, akik az egyetemen megszerezhető hasznos tudás mellett szeretnének gyakorlati tapasztalatra is szert tenni a munka világában. A KözbeszGuru Kft., a közbeszerzési piac egyik elismert szereplője, így a nálunk gyakornokoskodó diákoknak lehetőségük van komoly projektekben feladatot vállalni, és ezzel szakmai tapasztalatot szerezni, ami hatalmas előnyt jelenthet számukra a későbbi elhelyezkedésben.


A KözbeszGuru Kft. rendszeresen szervez gyakornoki programokat azért is, hogy a cég fejlődését idővel új kollégák felvételével tudjuk támogatni. Mi sem bizonyítja jobban a programunk hatékonyságát, mint hogy egyik főállású tanácsadó kollégánk, Nagy Lívia Jolán az első gyakornoki program eredményeként lett a csapatunk tagja.

 

Jelenleg is folyó gyakornoki programunk 2016 szeptemberében indult. Felhívásunkra 17 jelentkezés érkezett, melyből szigorú szakmai szempontok alapján választottuk ki azt a 8 végzős egyetemi hallgatót, akik lehetőséget kaptak a programban való részvételre.

Gyakornokaink 2 hónapon keresztül részt vehettek a KözbeszGuru által kifejezetten gyakornokok részére szervezett, intenzív közbeszerezési képzésen. A fiataloknak a tréninget Támis Norbert tartotta, aki a közbeszerzési ismeretek oktatása terén kiváló reputációval rendelkezik. Ezeken a képzéseken azokra a közbeszerzési témakörökre fókuszáltunk, amiknek az ismerete alapvető feltétele a közbeszerzési gyakorlat megkezdésének.

 

A képzéssel párhuzamosan a gyakornokok lehetőséget is kaptak arra, hogy gyakorlatban is kipróbálhassák a megszerzett tudásukat. Munkájuk során közbeszerzési tanácsadó kollégáink folyamatosan igyekeznek őket olyan feladatokkal ellátni, ami az aktuális tudásuk és tapasztalatuk alapján megoldható. Emellett különösen ügyelnek arra, hogy újabb és újabb kihívások elé állítsák a gyakornokokat, ezzel elősegítve a folyamatos szakmai fejlődésüket.

 

A program során cégünk minden esetben figyelembe vette a gyakornokok egyéb egyetemi elfoglaltságait a munkaidő beosztásakor, ezzel elősegítve, hogy a gyakorlat megszerzése mellett elegendő idő jusson az egyetemi kötelezettségek teljesítésére is. Egyes gyakornokok több, mások kevesebb feladatot vállaltak a cég munkájában, melyért a teljesített munkaórák alapján gyakornoki díjazásban részesültek.

 

Gyakornokaink nem csak szakmai képzésben vettek részt, hanem heti rendszerességgel tartottunk nekik a munka világával kapcsolatos tréningeket is, ezzel elősegítve a pályakezdők zökkenőmentes beilleszkedését.

 

2017 áprilisától a gyakornokok már konkrét közbeszerzési tanácsadói feladatokat is ellátnak, természetesen rutinos közbeszerzési tanácsadók felügyelete mellett. A feladatok között szerepel a közbeszerzési eljárások előkészítése, valamint a lefolytatásukban való közreműködés, továbbá részt vesznek a közbeszerzési eljárások ellenőrzésében is.

 

Az idő előrehaladtával akadt olyan gyakornokunk is, aki úgy döntött, nem folytatja tovább a programot, volt, aki egyéb okból függesztette fel a részvételét. Ez teljesen természetes dolog, hiszen nálunk a gyakorlatban ismerhetik meg a pályakezdés előtt álló fiatalok, hogy valóban motiváltnak érzik-e magukat a közbeszerzési szakmában.

 

A képzést sikeresen elvégző gyakornokok számára a KözbeszGuru Kft. főállású, közbeszerzési előadó státuszt kínált fel, amit nagy örömünkre gyakornokaink el is fogadtak, így ennek köszönhetően idén nyártól már további 5 fővel bővül cégünk tanácsadói állománya.

Újrainduló gyakornoki programunk mellett, természetesen továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk újdonsült közbeszerzési előadóink további fejlődésére.

 

A sikeres program után elérkezett az idő, hogy idén újabb gyakornoki csoportot szervezzünk, hisz mint azt a fenti példa is mutatja, ez kiváló befektetési lehetőség a jövőbe, mind cégünk, mind pedig a végzős egyetemisták részéről, ami hosszútávon mindkét fél számára hasznos előnyökkel jár.