HOGYAN ÉRTESÜLHETÜNK KÖZBESZERZÉSI KIÍRÁSOKRÓL?


A közbeszerzés rengeteg üzleti lehetőséget kínál, egy sikeres pályázat nagyot lendíthet vállalkozása sikerén! 

Hogyan értesülhetünk közbeszerzési kiírásokról?

 

A közbeszerzési eljárásokban való részvételt a legtöbb vállalkozó elutasítja egy legyintéssel: minek azzal vesződni, ami érthetetlenül nyakatekert, agyonbonyolított, ráadásul valószínűleg már a meghirdetéskor le vannak osztva a lapok?

 

Pedig a közbeszerzés rengeteg üzleti lehetőséget kínál, egy sikeres pályázat nagyot lendíthet vállalkozása sikerén!

 

Beszéljenek az adatok! 2014-ben több mint 14 ezer eredményes eljárás került lefolytatásra, melyeknek összértéke meghaladta a 2.000 milliárd forintot. A közbeszerzési eljárások átlagos értéke több mint nettó 150 millió forint eljárásonként. Az eljárások 80%-a az alacsonyabb értékű, egyszerűbb eljárások (nemzeti eljárások) közé tartozik, ez szám jól mutatja, hogy a kisebb vállalkozások is érdekeltek a közbeszerzési eljárások jelentős részében. 2014-ben összesen több mint 60 ezer ajánlatot nyújtottak be közbeszerzési eljárásokban.

A statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy a sikert és a növekedést megcélzó gazdasági társaságok nem hagyhatják figyelmen kívül az állalmi megrendelések által jelentett potenciális üzleti lehetőségeket.

 

Mi az első lépés? Hogyan értesülhet a közbeszerzési kiírásokról?

 

Aki hozzáfog a keresésekhez, hamar tapasztalni fogja, milyen hatalmas mennyiségű projekthez csatlakozhat a közbeszerzés területén.

 

A kiírásokról alapvetően a következő forrásokból értesülhet:

 

  • A Közbeszerzési Hatóság honlapján a Közbeszerzési Értesítő menüpont alatt (http://www.kozbeszerzes.hu/).
  • Az uniós eljárások az Európai Unió Hivatalos Lapján (TED) is elérhetőek (http://ted.europa.eu/TED/main/HomePage.do).
  • Az Összefoglaló tájékoztatás segítségével: a nemzeti eljárásrendbe tartozó eljárások jelentős részében az ajánlatkérő az ajánlati felhívást nem teszi közzé, hanem e helyett összefoglaló tájékoztatást készít, és tesz közzé a Közbeszerzési Hatóság honlapján található Közbeszerzési Adatbázisban (a közbeszerzési eljárások központi nyilvántartásának publikus rendszerében).
  • Cégre szabott közbeszerzési tenderfigyelés segítségével (Tenderértesítő: www.tenderertesito.hu).
  • Az adott évre vonatkozó, közzétett közbeszerzési tervek nyomon követése útján, melyeket szintén a Közbeszerzési Adatbázisban lehet elérni.
  • Közvetlen ajánlatkérői megkeresések nyomán.

 

Milyen eredményt hoz a keresés?

 

Ön egészen biztosan rengeteg olyan közbeszerzési kiírást talál majd, amelyik tökéletesen megfelel vállalkozása profiljának. A Közbeszerzési Hatóság honlapján és az Európai Unió Hivatalos lapjában (TED) hetente akár száz közbeszerzés is meghirdetésre kerül hazánkban. Ezeknek a dokumentumoknak az áttanulmányozása rengeteg időt és energiát feltételez a potenciális pályázók részéről, sok esetben irreálisan sokat.

 

A KözbeszGuru egyedülálló professzionális közbeszerzési tanácsadást nyújt partnereinek a piacon. Ön nem fog elveszni a temérdek információ tengerében, mert szakembereink személyre szabott keresési és értesítési lehetőséget dolgoznak ki az ügyfeleik számára. Ezzel nem csak értékes időt takaríthat meg, de folyamatosan értesülhet az aktuális üzleti lehetőségeikről Magyarországon belül és azon kívül is.

 

A KözbeszGuru Kft. több ezer hazai közbeszerzési eljárás lefolytatásában és ellenőrzésében szerzett tapasztalatot, így pontosan ismeri a közbeszerzési eljárások sajátosságait.

 

Éljen Ön is a közbeszerzés adta lehetőségekkel! Tekintse meg referenciáinkat és győződjön meg arról, hogy érdemes hozzánk fordulnia!


Személyes tanácsadás