GYORS TÁJÉKOZÓDÁS A KÖZZÉTETT KÖZBESZERZÉSI FELHÍVÁSOK KÖZÖTT


Ahhoz, hogy az esetleges közbeszerzési pályázati felhívások sokaságából minél gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelőt, érdemes ismerni azokat a főbb részeket a dokumentációban, amik a lehető legfontosabb és leglényegesebb információkat hordozzák. Az alábbiakban ezeket fogjuk részletesen áttekinteni.




Az összefoglaló tájékoztatások II. szakasza tartalmazza a közbeszerzési eljárás tárgyát, a szerződés időtartamát és a teljesítés helyét. A IV.1.1) pont tartalmazza az eljárás iránti érdeklődés jelzésének határidejét. Alkalmassági feltételek és kizáró okok nem kerülnek előírásra az összefoglaló tájékoztatásokban.

Az ajánlattételi felhívások esetén (nem felhívás közzétételével induló eljárások), mivel ezek nem előre meghatározott formanyomtatvány szerint készülnek nem lehetséges meghatározni egységesen, hogy mely részek tartalmazzák a legfontosabb információkat, így minden esetben figyelmesen végig kell olvasni a felhívást.

A hirdetmény útján közzétett ajánlati felhívások II. szakasza tartalmazza többek között a közbeszerzés tárgyát, mennyiségét, a szerződés időtartamát és a teljesítés helyét és az értékelési szempontokat. A kizáró okokat a III.1.1) pontban találjuk, míg az alkalmassági követelmények a III.1.2) és a III.1.3) pontban olvashatók. Az eljárás fajtája a IV.1.1) pontban kerül kiválasztásra, az ajánlattételi határidőt pedig a IV.2.2) pontban kerül rögzítésre az ajánlatkérő részéről. Fontos, hogy a közbeszerzési dokumentumok letöltésének helye a felhívás I.3) pontjában található, ide általában egy hivatkozást másolnak az ajánlatkérők, melyet a böngészőbe másolva elérhetők a közbeszerzési dokumentumok.

A közbeszerzési szakértő segít az ügyfeleinek összegyűjteni a közbeszerzési dokumentumokban található információkat és rendszerezni azokat. A KözbeszGuru Kft. munkatársai elvégzik ezt az elemző munkát, amennyiben szükséges releváns kérdéseket küld az ajánlatkérő részére. A KözbeszGuru Kft. ügyfeleinek az adminisztratív feladatok ellátása helyett kizárólag a stratégiai döntések meghozatalával kell foglalkoznia, melyhez a KözbeszGuru Kft. jelentős segítséget ad a lehetőségek ismertetésével.

 

Kerülje el ön is a közbeszerzési pályázás során elkövetett, a gyakorlat hiányából származó leggyakoribb hibákat, bízza profikra a közbeszerzést, forduljon hozzánk bizalommal!


Személyes tanácsadás